/ Global Amiga Experience / globalamigaexperience.iso / text_dtp / editor / turbotext / support / ttx_emul_brief.dfn < prev    next >
Text File  |  1995-07-10  |  7KB  |  127 lines

1.
  2. /** $VER: TTX_Emul_BRIEF.dfn 2.0 (26.6.94)
  3.  **
  4.  ** This definition file contains keyboard definitions to emulate the MSDOS
  5.  ** BRIEF 3.0 editor.
  6.  **
  7.  ** Written by Jamie Clark
  8.  **/
  9.
  10.
  11. KEYBOARD:
  12.
  13. RETURN          InsertLine Indent
  14. ENTER           InsertLine
  15.
  16. HELP            Help FILE TurboText:Support/TTX_Help_BRIEF.guide
  17.
  18. CURSOR_UP       MoveUp
  19. CURSOR_DOWN     MoveDown
  20. CURSOR_RIGHT    MoveRight
  21. CURSOR_LEFT     MoveLeft
  22.
  23. DEL             ExecARexxString LockDisplay LockInput "OPTIONS RESULTS;GetBlkInfo;PARSE VAR RESULT selected .;IF selected=ON THEN DeleteBlk;ELSE Delete"
  24. TAB             ExecARexxString LockDisplay LockInput "OPTIONS RESULTS; GetBlkInfo; PARSE VAR RESULT blockActive .;IF blockActive = "OFF" THEN Insert '"'||"09"X||'"';ELSE ShiftRight Tabs"
  25.
  26. F1              SwitchView
  27. F2              ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;RequestNum 'Resize View +/- lines';SizeView RESULT"
  28. F3              SplitView ON
  29. F4              SplitView OFF
  30. F5              ExecARexxString "CALL SetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Search','Forward');SetPrefs FindBackward OFF;OpenRequester Find"
  31. F6              ExecARexxString "CALL SetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Translate','Forward');SetPrefs FindBackward OFF;OpenRequester FindChange"
  32. F7              ExecARexxString "CALL SetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Record','ON');SetMode2 ON;SetStatusBar 'Remember ON';RecordMacro"
  33. MODE2-F7        ExecARexxString "clip = GetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Record');IF clip = 'ON' THEN DO;EndMacro;SetMode2 OFF;SetStatusBar 'Remember OFF';CALL SetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Record','');END"
  34. F8              PlayMacro 1
  35. F10             ExecARexxMacro Console TurboText:Rexx/CmdShell.ttx
  36.
  37. ALT-A           MarkBlk
  38. ALT-B           ExecARexxMacro Console TurboText:Rexx/SelectDoc.ttx
  39. ALT-C           MarkBlk Vertical
  40. ALT-D           DeleteLine
  41. ALT-E           OpenDoc FileReq
  42. ALT-G           Move
  43. ALT-H           Help FILE TurboText:Support/TTX_Help_BRIEF.guide
  44. ALT-I           SetPrefs Overstrike Toggle
  45. ALT-J           ExecARexxString LockDisplay "OPTIONS RESULTS;RequestNum POSITIVE 'Go to bookmark [1-10]:';PARSE VAR RESULT bookmark_no .;IF bookmark_no >= 1 AND bookmark_no <= 10 THEN MoveBookmark bookmark_no;ELSE DisplayBeep"
  46. ALT-K           DeleteEOL
  47. ALT-L           ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;GetPrefs FreeForm;f=RESULT;SetPrefs FreeForm OFF;MoveSOL;MarkBlk;MoveEOL;MoveRight;SetPrefs FreeForm f"
  48. ALT-M           MarkBlk
  49. ALT-N           ActivateNextDoc
  50. ALT-O           SaveFileAs
  51. ALT-P           ExecARexxMacro LockInput TurboText:Rexx/PrintBlk.ttx
  52. ALT-Q           SetQuoteMode ON
  53. ALT-R           InsertFile
  54. ALT-S           ExecARexxString "CALL SetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Search','Forward');SetPrefs FindBackward OFF;OpenRequester Find"
  55. ALT-T           ExecARexxString "CALL SetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Translate','Forward');SetPrefs FindBackward OFF;OpenRequester FindChange"
  56. ALT-U           UndoLine
  57. ALT-V           OpenRequester Info
  58. ALT-W           ExecARexxString "OPTIONS RESULTS; GetBlkInfo; PARSE VAR RESULT blockActive .; IF blockActive = ON THEN ADDRESS REXX 'TurboText:Rexx/SaveBlk.ttx' ; ELSE SaveFile"
  59. ALT-X           CloseDoc
  60. ALT-Z           IconifyWindow Toggle
  61. ALT--           ActivatePrevDoc
  62. ALT-F2          SizeView 25
  63. ALT-F5          ExecARexxString "CALL SetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Search','Backward');SetPrefs FindBackward ON;OpenRequester Find"
  64. ALT-F6          ExecARexxString "CALL SetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Translate','Backward');SetPrefs FindBackward ON;OpenRequester FindChange"
  65. ALT-F7          OpenMacro
  66. ALT-F8          SaveMacro
  67. ALT-F10         ExecARexxMacro Console TurboText:Rexx/CmdShell.ttx
  68. ALT-0           SetBookmark 10
  69. ALT-1        SetBookmark 1
  70. ALT-2        SetBookmark 2
  71. ALT-3        SetBookmark 3
  72. ALT-4        SetBookmark 4
  73. ALT-5        SetBookmark 5
  74. ALT-6        SetBookmark 6
  75. ALT-7        SetBookmark 7
  76. ALT-8        SetBookmark 8
  77. ALT-9        SetBookmark 9
  78. ALT-BACKSPACE   DeleteEOW
  79. ALT-CURSOR_UP    SwitchView
  80. ALT-CURSOR_DOWN  SwitchView
  81. ALT-CURSOR_RIGHT SwitchView
  82. ALT-CURSOR_LEFT  SwitchView
  83.
  84. CTRL-B           ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;GetViewInfo;PARSE VAR RESULT view lines .;ScrollView lines"
  85. CTRL-C           CenterView
  86. CTRL-D           ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;GetCursorPos;PARSE VAR RESULT cur .;GetViewInfo;PARSE VAR RESULT v l ch top .;IF cur=(l+top-1) THEN DO;MoveUpScr;MoveUp;UpdateView;MoveDownScr;END;ELSE DO;new=cur-top+2;ScrollView new;END"
  87. CTRL-T           ScrollView 1
  88. CTRL-U ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;GetCursorPos;PARSE VAR RESULT cur .;GetViewInfo;PARSE VAR RESULT v l c top .;IF top=cur THEN DO;MoveDownScr;UpdateView;MoveDown;UpdateView;MoveUpScr;UpdateView;END;ELSE DO;new=cur-top;ScrollView new;END"
  89. CTRL-W           SetPrefs MakeBackups Toggle
  90. CTRL-X           ExecARexxMacro LockInput LockDisplay TurboText:Rexx/SaveChangedDocs.ttx QUIT
  91. CTRL-Z           IconifyWindow Toggle
  92. CTRL--           CloseDoc
  93. CTRL-F5          ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;SetPrefs FindIgnoreCase Toggle;GetPrefs FindIgnoreCase;PARSE VAR RESULT caseBOOL .;SetStatusBar 'Ignore Case = '||caseBOOL"
  94. CTRL-BACKSPACE   DeleteSOW
  95. CTRL-RETURN      InsertLine NoBreak
  96. CTRL-CURSOR_RIGHT MoveNextWord
  97. CTRL-CURSOR_LEFT  MovePrevWord
  98.
  99. SHIFT-F5        ExecARexxString "clip = GetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Search'); IF clip = 'Forward' THEN SetPrefs FindBackward OFF; IF clip = 'Backward' THEN SetPrefs FindBackward ON; Find"
  100. SHIFT-F6        ExecARexxString "clip = GetClip(ADDRESS()||'TTX_Brief_Translate'); IF clip = 'Forward' THEN SetPrefs FindBackward OFF; IF clip = 'Backward' THEN SetPrefs FindBackward ON; FindChange"
  101. SHIFT-TAB       ExecARexxString LockDisplay LockInput "OPTIONS RESULTS; GetBlkInfo; PARSE VAR RESULT blockActive .;IF blockActive = "OFF" THEN MovePrevTabStop; ELSE ShiftLeft Tabs"
  102.
  103. NUM_PAD-- ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;GetBlkInfo;PARSE VAR RESULT s .;IF s=ON THEN CopyBlk;ELSE DO;SetBookmark 0; MoveSOL; MarkBlk; MoveDown; IF RC > 0 THEN MoveEOL; CutBlk; MoveBookmark 0; ClearBookmark 0; END"
  104. NUM_PAD-+ ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;GetBlkInfo;PARSE VAR RESULT s .;IF s=ON THEN CopyBlk;ELSE DO;SetBookmark 0; MoveSOL; MarkBlk; MoveDown; IF RC > 0 THEN MoveEOL; CopyBlk; MoveBookmark 0; ClearBookmark 0; END"
  105. NUM_PAD-* UndoLine
  106.
  107. SHIFT-NP_NUML   ExecARexxString "c=GetClip(ADDRESS()||'NumLock');IF c='' THEN DO;SetMode ON;SetStatusBar 'Num Lock OFF';SetClip(ADDRESS()||'NumLock','OFF');END;ELSE DO;SetMode OFF;SetStatusBar 'Num Lock ON';SetClip(ADDRESS()||'NumLock','');END"
  108. MODE-NP_INS     PasteClip
  109. MODE-NP_END     ExecARexxString "OPTIONS RESULTS;GetCursorPos;PARSE VAR RESULT l c .;MoveEOL;GetCursorPos;PARSE VAR RESULT y x .;IF x=c THEN DO;GetViewInfo;PARSE VAR RESULT v s r t .;IF y-t+1=s THEN MoveEOF;ELSE MoveDownScr;MoveEOL;END"
  110. MODE-NP_DOWN    MoveDown
  111. MODE-NP_PGDN    MoveDownScr
  112. MODE-NP_LEFT    MoveLeft
  113. MODE-NUM_PAD-5  CenterView
  114. MODE-NP_RIGHT   MoveRight
  115. MODE-NP_HOME    ExecARexxString LockDisplay LockInput "OPTIONS RESULTS;GetViewInfo;PARSE VAR RESULT v l c t lc .;GetCursorPos;PARSE VAR RESULT line col .;wl=line-t;IF wl=0 & col=1 THEN MoveSOF;ELSE IF col=1 THEN Move t 1;ELSE MoveSOL"
  116. MODE-NP_UP      MoveUp
  117. MODE-NP_PGUP    MoveUpScr
  118. MODE-NP_NUML    SetMode OFF
  119. MODE-NP_DEL     ExecARexxString LockDisplay LockInput "OPTIONS RESULTS; GetBlkInfo; PARSE VAR RESULT blockActive .; IF blockActive = ON THEN DeleteBlk; ELSE Delete"
  120. MODE-CTRL-NP_HOME      MoveUpScr
  121. MODE-CTRL-NP_END       MoveDownScr
  122. MODE-CTRL-NP_PGDN      MoveEOF
  123. MODE-CTRL-NP_PGUP      MoveSOF
  124. MODE-CTRL-CURSOR_RIGHT MoveNextWord
  125. MODE-CTRL-CURSOR_LEFT  MovePrevWord