Automatiserad stΣdning

SafeClean Utilities erbjuder tre finesser till att automatisera arbetet.

Kommandorad

Du kan lΣgga till kommandorader med olika parametrar nΣr du k÷r SafeClean Utilities. T.ex.

C:\path_to_the_program\safecln.exe /auto

Kommandoraden ovan kommer att genoms÷ka alla lokala hσrddiskar automatiskt och sedan frσga dig hur de ska rensas.

En fullstΣndig f÷rteckning ÷ver kommandoradsparametrar finns hΣr

OLE Automation

SafeClean Utilities st÷der nu OLE Automation. Du kan kontrollera programmet frσn alla programmeringsverktyg som st÷der OLE Automation, t.ex. Visual C++ och VBScript.

Du hittar Object Description Language file (safecln.odl) och ett testexempel f÷r Windows Scripting Host (sc3script.wsf) i MISC mapp. Att anropa SafeClean Utilities kan se ut sσ hΣr:

Set SafeCln=CreateObject("SafeClean.Application")
afeCln.EnableDiskClean(TRUE)
SafeCln.EnableTrackClean(TRUE)
SafeCln.EnableProgramClean(FALSE)
SafeCln.SetDefaultAction(1)
SafeCln.SetDefaultTarget("Default")
SafeCln.AddScanAll()
SafeCln.StartJob()

Shell Integration

SafeClean Utilities Σr nu integrerat med Windows Utforskare. Du kan h÷gerklicka pσ vilken mapp som helst och vΣlja "Rensa med SafeClean". Du kan Σven lΣgga till specificerade s÷kningsregler till utforskaren. Du g÷r det i InstΣllningar -> Shell Integration.

Relaterade lΣnkar