Mit program har virket fint, men i den seneste tid er jeg begyndt at få skærmforstyrrelser, og computeren fortæller mig at den har problemer med at finde forskellige filer. Hvad gør jeg?
Tag CD-ROM'en ud af CD-ROM drevet.

• Kig efter diverse ridser, fedtpletter, fingeraftryk o.l.

• Tag et dampvådt viskestykke og tør CD-ROM'en over indefra og ud

• Tør CD-ROM'en med et tørt viskestykke

Lyden hakker i mit program, eller grafikken hænger på forskellige tidspunkter. Jeg opfylder minimumskravene, hvad gør jeg?

Du skal sørge for at få de nyeste drivere til hhv. dit lydkort og dit skærmkort. Disse fås GRATIS hos din computerforhandler og bør afhjælpe problemet.

Goddag, jeg har købt programmet Tæt På Insekter og kan ikke få det installeret korrekt i win95. Hvordan gør jeg?
Da Tæt På Insekter er et DOS-program kræver det nogle særlige indstillinger for at blive installeret rigtigt i Windows `95.

• Sæt CD-Rom'en i drevet, højreklik på Start og vælg Stifinder. Klik på dit CD-rom- drev hvor der står Dnk_bug_g1 (D:) højreklik på filen zzzinst og vælg Egenskaber.

• Klik på fanebladet Program, her skal der være et i Luk ved afslutning og klik derefter på Avanceret. Her under 'Avancerede programindstillinger', skal der være et i "MS-DOS-baserede programmer skal ikke finde Windows" og et tilsvarende i "Foreslå MS-DOS-tilstand, hvis det er nødvendigt". Klik på OK når dette er tjekket.

• Vælg nu fanebladet Skærm. Vælg kommandoen Fuld skærm. Klik på OK.

• Dobbeltklik nu på filen zzzinst for at starte installationen og følg instruktionerne på skærmen. (NB! Under installationen spørges om du ønsker at køre 'Insekter' fra windows, svar nej til det, da det er bedst selv at lave et ikon).
Hvordan vælger jeg et ikon til mit 'skrivebord'?
  • Højreklik et tilfældigt sted på dit 'skrivebord', vælg Nyt og derefter Genvej.

• Klik på Gennemse - dobbeltklik på mappen med Insekter, klik på filen Insekter og klik på Åbn.

• Klik nu på Næste og vælg derefter et navn til din genvej. Skriv f.eks. Tæt På Insekter eller vælg det som er vist. Klik til sidst på Næste.

• Klik nu til sidst på Udfør. Nu ligger startikonet på 'skrivebordet'.

Jeg har installeret Tæt På Insekter rigtigt og jeg har lavet et startikon, men kan stadig ikke køre programmet. Hvad gør jeg?
Da Tæt På Insekter er et Dos-program, kræver det nogle særlige indstillinger for at det kan afvikles rigtigt.

• Højreklik på ikonet for Tæt På Insekter på 'skrivebordet', vælg Egenskaber.

• Se punkt 2 i installationsafsnittet.

• Se punkt 3 i installationsafsnittet.

• Dobbeltklik nu på ikonet for Tæt På Insekter for at starte programmet.

Goddag, jeg har købt programmet Tæt På Insekter og kan ikke få det installeret korrekt i win3.11. Hvordan gør jeg?

• Sæt CD-Rom'en i drevet og vælg Filer i 'programstyring'. Klik på Kør...

• Skriv som Kommandolinje: d:install og klik OK. Følg skærmens instruktioner.

• Dobbeltklik nu på ikonet for Tæt På Insekter for at starte programmet.

Goddag, jeg har købt programmet Tæt På Insekter og vil gerne installere det i DOS. Hvordan gør jeg?
Sæt CD-Rom'en i drevet og gå ud i Dos-prompten (C:\>). Efter Dos-prompten skrives a: <Enter>. Efter A:\> skrives install - følg derefter skærmens instruktioner.

Jeg har installeret programmet i DOS, men har problemer med få det i gang... Hvad gør jeg?

Når du står i Dos-prompten C:\> skriver du cd insekter og trykker <Enter>.
Nu står der C:\insekter> - Til sidst skriver du insekter efterfulgt af <Enter> - nu indlæses programmet.

Mit Tæt på Insekter har ingen lyd eller tale, eller musen fungerer ikke ordentligt, hvad gør jeg?
Da Tæt på Insekter er et DOS program kræver det minimum 520 kb. ledig konventionel hukommelse. Måden til at finde ud af om disse krav er opfyldt er at gå ud i DOS-prompten, og skrive MEM efterfulgt af <ENTER>. Du skal nu finde den linie der hedder "største eksekverbare programstørrelse", og kontrollere at der er minimum 520 kb. ledig. Er der ikke det, skal du have optimeret din konventionelle hukommelse eller lavet en Bootdisk, se i din Windows/DOS manual hvordan dette gøres eller kontakt evt. din computerforhandler.

Jeg har 520 kb. ledig konventionel hukommelse, men stadig ingen lyd eller tale eller min mus fungerer ikke ordentligt, hvad gør jeg?

Som nævnt er Tæt på Insekter et DOSprogram og kræver derfor DOSdrivere til lydkort eller mus for at disse kan fungere. Kontakt hardwareforhandleren og få de rigtige drivere til netop dit lydkort/din mus, disse er GRATIS og skulle kunne løse problemet.
Goddag, jeg har købt programmet Tæt På Mennesket og kan ikke få det installeret korrekt i win95.

Hvordan gør jeg?

Da Tæt På Mennesket er et DOS-program kræver det nogle særlige indstillinger for at blive installeret rigtigt i Windows `95.

• Sæt CD-Rom'en i drevet, højreklik på Start og vælg Stifinder. Klik på dit CD-rom- drev hvor der står Dnk_bug_g1 (D:) højreklik på filen zzzinst og vælg Egenskaber.

• Klik på fanebladet Program, her skal der være et i Luk ved afslutning og klik derefter på Avanceret. Her under 'Avancerede programindstillinger', skal der være et i "MS-DOS-baserede programmer skal ikke finde Windows" og et tilsvarende i "Foreslå MS-DOS-tilstand, hvis det er nødvendigt". Klik på OK når dette er tjekket.

• Vælg nu fanebladet Skærm. Vælg kommandoen Fuld skærm. Klik på OK.

• Dobbeltklik nu på filen zzzinst for at starte installationen og følg instruktionerne på skærmen. (NB! Under installationen spørges om du ønsker at køre 'Mennesket' fra windows, svar nej til det, da det er bedst selv at lave et ikon)

Hvordan vælger jeg et ikon til mit 'skrivebord'?

• Højreklik et tilfældigt sted på dit 'skrivebord', vælg Nyt og derefter Genvej.

• Klik på Gennemse - dobbeltklik på mappen med Mennesket, klik på filen Mennesket og klik på Åbn.

• Klik nu på Næste og vælg derefter et navn til din genvej. Skriv f.eks. Tæt På Mennesket eller vælg det som er vist. Klik til sidst på Næste.

• Klik nu til sidst på Udfør. Nu ligger startikonet på 'skrivebordet'.

Jeg har installeret Tæt På Mennesket rigtigt og jeg har lavet et startikon, men kan stadig ikke køre programmet. Hvad gør jeg?

Da Tæt På Mennesket er et Dos-program, kræver det nogle særlige indstillinger for at det kan afvikles rigtigt.

• Højreklik på ikonet for Tæt På Mennesket på 'skrivebordet', vælg Egenskaber.

• Se punkt 2 i installationsafsnittet.

• Se punkt 3 i installationsafsnittet.

• Dobbeltklik nu på ikonet for Tæt På Mennesket for at starte programmet.

Goddag, jeg har købt programmet Tæt På Mennesket og kan ikke få det installeret korrekt i win3.11. Hvordan gør jeg?

• Sæt CD-Rom'en i drevet og vælg Filer i 'programstyring'. Klik på Kør... Skriv som Kommandolinje: d:install og klik OK. Følg skærmens instruktioner.

• Dobbeltklik nu på ikonet for Tæt På Mennesket for at starte programmet.
Goddag, jeg har købt programmet Tæt På Mennesket og vil gerne installere det i DOS. Hvordan gør jeg?
Sæt CD-Rom'en i drevet og gå ud i Dos-prompten (C:\>). Efter Dos-prompten skrives a: <Enter>. Efter A:\> skrives install - følg derefter skærmens instruktioner.

Jeg har installeret programmet i DOS, men har problemer med få det i gang...

Hvad gør jeg?

Når du står i Dos-prompten C:\> skriver du cd mennesket og trykker <Enter>. Nu står der C:\mennesket> - Til sidst skriver du mennesket efterfulgt af <Enter> - nu indlæses programmet.

Mit Tæt på Mennesket har ingen lyd eller tale, eller musen fungerer ikke ordentligt, hvad gør jeg?

Da Tæt på Mennesket er et DOS program kræver det minimum 520 kb. ledig konventionel hukommelse. Måden til at finde ud af om disse krav er opfyldt er at gå ud i DOS-prompten, og skrive MEM efterfulgt af < ENTER >. Du skal nu finde den linie der hedder "største eksekverbare programstørrelse", og kontrollere at der er minimum 520 kb. ledig. Er der ikke det, skal du have optimeret din konventionelle hukommelse eller lavet en Bootdisk, se i din Windows/DOS manual hvordan dette gøres eller kontakt evt. din computerforhandler.

Jeg har 520 kb. ledig konventionel hukommelse, men stadig ingen lyd eller tale eller min mus fungerer ikke ordentligt, hvad gør jeg?

Som nævnt er Tæt på Mennesket et DOSprogram og kræver derfor DOSdrivere til lydkort eller mus for at disse kan fungere. Kontakt hardwareforhandleren og få de rigtige drivere til netop dit lydkort/din mus, disse er GRATIS og skulle kunne løse problemet.

Jeg har købt Henriette's LæreCD-ROM og under installationen kommer computeren med en RunTimeError, hvad er problemet?

Problemet skyldes en bug mellem programmet under windows 95 og visse computertyper, som vi desværre ikke har haft mulighed for at fjerne.

Løsningen er:

• Gå ned i din startmenu
  • Vælg programmer
  • Vælg MS-DOSPROMPT
  • Skriv nu bogstavet på dit CD-ROMdrev, efterfulgt af et kolon og enter eks. D: <ENTER>
  • Skriv dossetup <ENTER>
  • følg instruktionerne
  • Skriv ssetup <ENTER>
  • følg instruktionerne
  • skriv exit <ENTER>
  • Højreklik på dit skrivebord
  • vælg ny
  • vælg genvej
  • I feltet kommandolinje skriver du D:go.bat
  • tryk næste
  • vælg et navn til genvejen
  • tryk næste
  • vælg et ikon og tryk udfør
  • dobbeltklik nu på ikonet for at starte programmet

Henriettes Lære CD-ROM har ingen lyd eller tale, eller musen fungerer ikke ordentligt, hvad gør jeg?

Da Henriettes LæreCD-ROM er et DOS program kræver det minimum 520 kb. ledig konventionel hukommelse. Måden til at finde ud af om disse krav er opfyldt er at gå ud i DOS-prompten, og skrive MEM efterfulgt af < ENTER >. Du skal nu finde den linie der hedder "største eksekverbare programstørrelse", og kontrollere at der er minimum 520 kb. ledig. Er der ikke det, skal du have optimeret din konventionelle hukommelse eller lavet en Bootdisk, se i din Windows/DOS manual hvordan dette gøres eller kontakt evt. din computerforhandler. Hvis man kører Windows skal man som regel have min. 530 kb. ledig hukommelse.

Jeg har 520 kb. ledig konventionel hukommelse, men stadig ingen lyd eller tale eller min mus fungerer ikke ordentligt, hvad gør jeg?

Som nævnt er Henriettes LæreCD-ROM et DOSprogram og kræver derfor DOSdrivere til lydkort eller mus for at disse kan fungere. Kontakt hardwareforhandleren og få de rigtige drivere til netop dit lydkort/din mus, disse er GRATIS og skulle kunne løse problemet.

Jeg har købt Tryllestavebog og spillet går ned når jeg prøver at spille galgen, hvad er problemet?

Den første version af Tryllestavebog havde problemer med at køre digitale samples på visse skærm/lydkortkombinationer, vi har nu en opdateringsdiskette liggende som sendes ud til folk der måtte ønske det.

Jeg kan ikke udskrive fra mit Barbie-program, hvad gør jeg?

Stort set alle printerproblemer i Barbie-programmerne skyldes forældede printerdrivere. Gå ned i butikken hvor du købte printeren og få de sidste nye printerdrivere til netop din printer.

Jeg kan højest gemme 36 stykker tøj i Babrie Modedesigner, hvad gør jeg?
Dette skyldes en fil kaldet udbase.dat, der ligger i dit Barbiebibliotek på harddisken. Denne fil har en max.størrelse og den eneste løsning er at flytte filen til et andet bibliotek, oprette en ny udbase.dat fil og så gemme det nye tøj der. Dit gamle tøj kan så altid hentes ind ved at kopiere den gamle fil ind i Barbiebiblioteket igen.