Taistelija on asetaitojen mestari ja oppii nopeasti aseiden kΣytt÷Σ ja muita sotataitoja. HΣnen henkisten kykyjensΣ kehittyminen on sitΣvastoin melko hidasta. Perinteisesti taistelija toimii palkkasoturina tai itsenΣisenΣ maankiertΣjΣnΣ. (Kuntopisteet: 10, Maaginen voima: 2)
TietΣjΣ on pelin puhdas magiankΣyttΣjΣ. TietΣjΣn aseenkΣytt÷taito ei ole kehuttava ja hΣn oppii taistelutaitoja melko hitaasti. YleensΣ tietΣjΣ toimii shamaani-parantajana pikkukylissΣ tai kaupungeissa ja usein my÷s neuvonantajana. TietΣjΣn ammatti on kutsumusty÷, sillΣ ei pyritΣ rikkauksiin. (Kuntopisteet: 7, Maaginen voima: 8)
Soturipappi on pelin toinen magiankΣyttΣjΣ. TΣmΣ hahmo oppii taistelutaitoja ja -loitsuja suhteellisen nopeasti muttei ole varsinainen haka kummassakaan. Soturipappi palvelee Maaemoa suojelemalla Emolle pyhitettyjΣ paikkoja ja esineitΣ PimeΣn Puolen voimilta. Aika usein hΣnet nΣhdΣΣn TietΣjΣn seurassa. (Kuntopisteet: 9, Maaginen voima: 6)
Varas on yleispΣtevΣ jokapaikan h÷ylΣ, joka oppii kaikkea melko nopeasti ja varkaan taitoja erittΣin helposti. Tyypillinen varas toimii vakoilijana tai tihuty÷ntekijΣnΣ jonkin paronin leivissΣ tai sitten itsenΣisenΣ yrittΣjΣnΣ omassa killassaan. (Kuntopisteet: 8, Maaginen voima: 3)
Muita hahmoja
Pelin muut hahmot eli non-player'it jakaantuvat kahteen luokkaan: PimeΣn Puolen hahmoihin ja muihin hahmoihin. PimeΣn puolen hahmoista merkittΣvimpiΣ ovat seuraavat:
╓rkit ovat PimeΣn taistelijoita. HeidΣt tunnistaa rumasta, mustasta naamasta ja raskaasta varustuksesta.
Peikot ovat itsenΣisiΣ olentoja ja muodostavat joskus hyvinkin rauhallisia yhteis÷jΣ, mutta taipuvat aina helpommin PimeΣn puolelle kun edessΣ on valintatilanne. Peikon tunnistaa valkeista kasvoista ja jΣykΣstΣ olemuksesta.
MenninkΣiset toimivat usein vastapuolen vakoilijoina. Ne ovat herkkiΣ pettΣmΣΣn kenet tahansa ja jΣΣvΣt harvoin taisteluun, jossa niillΣ ei ole selkeΣΣ ylivoimaa. Ne ovat ovelia ja kykenevΣt varjostamaan kulkijoita pitkiΣ matkoja heidΣn sitΣ huomaamatta. MenninkΣisellΣ on kuonomaiset vihreΣt kasvot.
Ihmishahmoissa saattaa olla tavallisten vastaantulijoiden joukossa my÷s PimeΣn palvelijoita. Muut ihmiset ovat usein jakaantuneet eri paronien vΣlisissΣ kiistoissa kannattamaan suosikkiaan ja toimivat tΣll÷in yhden paronin kΣskyjen mukaan. LisΣksi l÷ytyy kauppiaita ja majatalonisΣntiΣ, parantajia ja palkkasotureita.
Hahmojen kΣyttΣytymisestΣ
Jokaisen pelaajan tulisi laatia hahmolleen lyhyt historia ja luonnekuvaus, josta kΣy ilmi hahmon tΣrkeimmΣt henkiset ominaisuudet. Onko hahmo aina ensimmΣisenΣ haastamassa riitaa vai luikkiiko se karkuun taistelutilanteista? Kuinka lojaali hahmo on muita pelaajia kohtaan, kulkeeko se 'massan mukana', vai toimiiko mieluummin yksin?
Pelaajan tulisi kΣyttΣytyΣ hahmon luonteen edellyttΣmΣllΣ tavalla, joten kovin kaukaahaetut luonteenpiirteet ovat pidemmΣn pΣΣlle vain haitaksi.
Hahmojen pelivarustus
Jokaisella pelaajalla on taitokorttilenkki, johon pujotetaan hahmon kerΣΣmΣt taitokortit. Kaulassa kannettava tuntolevy kertoo hahmon haarniskaluokan ja taustapuolelle merkitΣΣn pelaajan kulloisetkin kuntopisteet
.
LisΣksi pelaajalla on henkil÷kohtaiset varusteensa; haarniska ja aseet.
PelissΣ ei saa kΣyttΣΣ mitΣΣn terΣvΣΣ, kovaa tai painavaa taisteluun, ei leikillΣΣnkΣΣn.
Ly÷mΣaseet ovat sΣΣnt÷jen mukaisesti pehmustettuja eikΣ heittoaseita ole. Pelaajan itse valmistamat aseet on hyvΣksytettΣvΣ Pelinjohtajilla.
Haarniskat saavat olla aivan niin aitoja kuin pelaajat haluavat. MitΣ aidompi, sitΣ enemmΣn haarniskapisteitΣ.
Koska pelissΣ pyritΣΣn mahdollisimman aidontuntuisiin tilanteisiin, saattavat pelaajat joutua y÷pymΣΣn taivasalla, jolloin partiolaisvΣlineet ovat suotavia. Ainoat oikeat terΣaseet ovat siten puukkoja tai linkkuveitsiΣ.
Taitojen kΣyttΣmisestΣ ei tarvitse erikseen ilmoittaa, ellei taidon kohdalla nΣin mainita. Esimerkiksi taskuvarkautta harjoittavan varkaan ei tarvitse ilmoittaa aikovansa kΣyttΣΣ taitoaan mutta ansoja purkavan on kerrottava aikeistaan.
Kunkin taidon kΣytt÷ ja tehtΣvΣn onnistuminen riippuvat tΣysin pelaajan 'oikeista taidoista', joten on turha ostaa lukon aukaisu taitoa, jos ei tiedΣ, miltΣ tiirikka nΣyttΣΣ. Pelinjohtaja voi aina tarkistaa pelaajan taitokortit, jos hΣn epΣilee tΣmΣn kΣyttΣneen taitoa, jota pelaajalla ei ole.
Taidot jaetaan kahteen luokkaan; kehittyviin ja kerranhankittaviin. Kaikki asetaidot kuuluvat kehittyviin taitoihin. Pelaaja joutuu siis hankkimaan uuden asetaitokortin kullekin aseelleen erikseen, jos haluaa aseensa vahinkopisteiden kasvavan.
Huomaa, ettΣ jokainen hahmo voi ostaa kaikkia taitoja, erΣΣt vain ovat hΣnelle kalliimpia kuin jollekin muulle hahmolle.