StΣdnings regler

Disks÷kningsfunktionen i SafeClean Utilities Σr baserad pσ villkor. HΣr Σr en lista ÷ver f÷rdefinierade rensningsvillkor och hur du kan anpassa dem.

F÷rdefinierade rensnings regler

Windows temporΣra mappen

Standardmapp f÷r temporΣra filer i Windows
Alla filer i denna mapp tas bort

Andra temporΣra mappar

Andra mappar som innehσller temporΣra filer
dvs mappar som innehσller "msdownload.tmp" "temp" eller "tmp" tas bort

Observera: detta villkor kommer att genoms÷ka alla mappar med "temp" eller "tmp" i namnet vilket kan orsaka problem beroende pσ hur du hanterar dina data. Om du anvΣnda temporΣra mappar f÷r att spara nσgra av dina tillfΣlliga, anvΣndbara data, sσ aktivera inte detta villkor. I ÷vriga fall kan du vanligtvis ta bort dessa mappar. Detta villkor Σr ej aktiverat som standard

TemporΣra filer

TillfΣlliga filer skapade av olika program
dvs filer som innehσller "*.tmp" eller "~*.*"

Andra temporΣra filer

TillfΣlliga filer skapade av olika program. Det Σr inte alltid helt riskfritt att ta bort dessa filer!
Filer som innehσller "*.~*" "*.*~" "*.^*" eller "*.??$"

Med detta villkor upptΣcks filer som anvΣnds av flera program (T.ex. Seagate backup-program). I andra fall Σr filer funna med detta villkor sΣkra att ta bort. Varning: granska hittade filer innan du tar bort dem! Detta villkor Σr ej aktiverat som standard

Backup filer

Kopior av originaldokument
dvs filer som innehσller "*.bak" eller "*.old"

F÷rlorade Kluster filer

F÷rlorade kluster sparade av Scandisk eller Norton Disk Doctor
dvs filer som innehσller "chklist.*" "*.chk" eller "file????._dd"
Filer som innehσller "*.dll" tas inte med

Help temp filer

TemporΣra filer skapade av WinHelp
dvs filer som innehσller "*.gid" "*.fts" eller "*.ftg"

Setup temp filer

TemporΣra filer skapade av olika setup-program
dvs filer som innehσller "mscreate.dir" eller "*.---"

Systemlogg filer

Loggfiler skapade av Windows f÷r unders÷knings skull
dvs filer som innehσller "bootlog.prv" "modemet.txt" "suhdlog.dat" "system.1st" eller "*log.txt"

WS_FTP logg filer

Loggfiler skapade av WS_FTP
dvs filer som innehσller "ws_ftp.log"

C++ Builder temp filer

TemporΣra filer skapade av Borland C++ Builder vid kompilering
dvs filer som innehσller "*.ilc" "*.ild" "*.ilf" "*.ils" eller "*.tds"

Detta villkor kan upptΣcka filer som Σr anvΣndbara f÷r flera program. I de flesta fall b÷r du bara rensa filer i dina egna projekt. Att rensa andra filer i andra mappar kan orsaka problem. Om du inte programmerar i C++ builder, aktivera inte detta villkor. Detta villkor Σr ej aktiverat som standard

Visual C++ temp filer

TemporΣra filer skapade av Visual C++ vid kompilering
hoppar ÷ver mappar som innehσller *system*|*Visual*|*builder*
och inkluderar filer som innehσller "*.bsc" "*.ilk" "*.obj" "*.res" "*.pch" eller "*.pdb"

Detta villkor kan upptΣcka filer som Σr anvΣndbara f÷r flera program. I de flesta fall, b÷r du bara rensa filer i dina egna projekt. Att rensa andra filer i andra mappar kan orsaka problem. Om du inte programmerar i Visual C++, aktivera detta villkor. Detta villkor Σr ej aktiverat som standard

Anpassa rensningsvillkor

Regel-guiden hjΣlper dig att definiera rensningsvillkor. De grundlΣggande villkor du kan beh÷va definiera Σr f÷ljande:

Specificera mappar att s÷ka

VΣlj mappar, med s÷kvΣg, som du vill leta igenom. T.ex. "c:\temp_mapp\"

Definiera mappnamn

Om du vill s÷ka mappar som har ett speciellt namn, definiera mappnamn att inkludera eller vΣlja bort. Du kan anvΣnda wildcards som "*temp*".

Definiera filnamn

Du mσste ange ett filtillΣgg, t.ex. "*.tmp". Du kan separera flera filtyper med semikolon.

Definiera filattribut

Du anger fildetaljer, t.ex. filens Σndringsdatum eller storlek.