DirectX-onderdelen testen

U kunt Microsoft DirectDraw en Direct3D testen op elke monitor die op uw systeem is aangesloten. Ook kunt u DirectSound testen op elk wave-uitvoerapparaat en kunt u DirectMusic testen op elke muziekpoort.

U test een DirectX-functie als volgt:

1. Klik op de betreffende pagina op de knop Testen.
  2. Lees eventuele berichten die worden weergegeven.
  3. Kijk of luister naar de tests.
  4. Voer de test helemaal uit totdat er een bericht wordt weergegeven waarin u wordt gevraagd of de test geslaagd is. Als u Nee antwoordt, worden er geen andere tests meer uitgevoerd.

Als u DirectMusic test, wordt er slechts ��n test uitgevoerd. Klik op OK als u met zekerheid hebt kunnen vaststellen dat de muziek al dan niet op de gewenste manier wordt afgespeeld.

U kunt de Microsoft DirectPlay-functionaliteit bij elke beschikbare serviceprovider testen.

DirectPlay testen

1. Klik op de pagina Netwerk op DirectPlay testen.
  2. Typ in het dialoogvenster DirectPlay testen een gebruikersnaam en kies een serviceprovider.
  3. Selecteer Nieuwe sessie maken en klik vervolgens op OK.
  4. Als u een modemverbinding hebt gekozen, klikt u in het dialoogvenster Modemverbinding op Antwoorden om de modem in te stellen op de modus voor automatisch beantwoorden.

Voer het diagnostisch hulpprogramma voor DirectX van Microsoft uit op een andere computer die de geselecteerde verbinding kan maken met de eerste computer.

1. Klik op DirectPlay testen.
  2. Typ een andere gebruikersnaam.
  3. Kies dezelfde serviceprovider.
  4. Klik op Deelnemen aan bestaande sessie en klik vervolgens op OK.

Voor bepaalde typen verbindingen moet u mogelijk meer gegevens opgeven, zoals een telefoonnummer. Als u een TCP/IP-verbinding wilt maken via een lokaal netwerk, kunt u het tekstvak leeg laten.

5. Selecteer de naam van de sessie in de Sessielijst met de naam van de sessie die u op de eerste computer hebt gemaakt.
  6. Op beide computers moet nu een chatvenster worden weergegeven. Typ een bericht in het invoervak op de ene computer en klik vervolgens op Verzenden. Als het goed is, wordt het bericht nu in het schuifgebied van het chatvenster op beide computers weergegeven.